Bedrijven

Waarom leefstijlcoaching?

Gezonde werknemers vormen een gezonde basis voor ieder bedrijf.

Werknemers die goed in hun vel zitten en zich mentaal en fysiek fit voelen verzuimen minder vaak en lang.
Het meeste verzuim vindt niet tijdens ziekte, maar juist onder werktijd plaats!
Als je niet lekker in je vel zit ben je minder productief, minder flexibel, minder geconcentreerd en minder energiek. Dit is een vorm van verborgen verzuim die helaas veel voorkomt.

Werknemers die lekker in hun vel zitten en zich fysiek, mentaal en sociaal energiek en fit voelen, dragen bij aan de productiviteit en duurzaamheid van een bedrijf.
Vitaliteit werkt aanstekelijk en inspirerend.

Investeren in leefstijlcoaching en duurzame inzetbaarheid is investeren in een duurzame, productieve en gezonde toekomst.

Er bestaan bij (zorg)verzekeraars budgetten en regelingen die ingezet kunnen worden voor leefstijl- en vitaliteitstrajecten. U kunt bij uw verzekeraar informeren welke regelingen voor uw bedrijf gelden.

Wat kan JouwLeefstijlcoach voor u betekenen?

JouwLeefstijlcoach is gespecialiseerd in vitaliteit en onderscheidt zich door te werken volgens het ervaringsgerichte Bewust-Buiten in Beweging concept.Dit maakt coaching persoonlijk, laagdrempelig, prettig en zeer effectief.
Leefstijlcoaching kan zowel preventief als curatief worden ingezet voor individuele medewerkers of voor een (specifieke) groep.
Denk hierbij aan medewerkers die al -gedeeltelijk- in de ziektewet zitten en moeten integreren, of aan medewerkers die vaak verzuimen, niet lekker in hun vel zitten en niet voldoende functioneren. Maar denk ook aan de vergrijzing en werknemers die steeds langer moeten doorwerken. Hoe blijven zij duurzaam inzetbaar?

Samen met werkgever en werknemer wordt besproken welke veranderingen op gebied van leefstijl en vitaliteit wenselijk zijn, zodat een maatwerk traject vormgegeven kan worden.
Korte lijntjes met werkgever en werknemer en tussentijdse terugkoppeling zijn belangrijk om betrokkenheid, verantwoordelijkheid en daarmee duurzame verandering te borgen.

Aangetoond is dat fitte en vitale werknemers meer arbeidsproductief zijn en een positieve invloed hebben op het bedrijf.
Investeren in vitaal en duurzaam inzetbaar personeel betaalt zich dubbel en dwars terug!

Heeft u interesse of wilt u meer informatie, twijfel dan niet om contact op te nemen. Ik kom graag langs voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.