Over mij

JouwLeefstijlcoach ben ik, Madelon Boode, geboren in 1977 en woonachtig in Nijverdal. Ik woon hier met man en nog 1 thuiswonende dochter, de ander dochter studeert in Leiden. Het grootste deel van mijn leven heb ik hier gewoond. Ik heb een tijdje in Spanje en daarna in Amsterdam gewoond, ervaringen die ik niet had willen missen. Maar wat ik toen echt miste was het bos, de Sallandse Heuvelrug. Je begrijpt dat ik graag in het bos kom en dat is niet voor niets. Het bos heeft, de natuur, heeft een bepaalde uitwerking op mij, waardoor ik er een rustige, maar positieve energie van krijg. En omdat ik graag beweeg is dat een super combinatie met het prachtige bos om de hoek. Ik hou van hardlopen, wielrennen, mountainbiken, yoga, wandelen en fietsen. Verder ga ik graag naar het theater, vooral naar cabaret, en vindt ik het heerlijk om te genieten van een lekker hapje en drankje. Een ander passie is duiken en ik hoop de kans te krijgen dit nog op mooie plekken op de wereld te kunnen doen.

In 2016 ben ik als leefstijlcoach afgestudeerd aan de Academie voor Leefstijlcoaching en Gezondheid (AVLEG). Daarvoor heb ik HBO opleidingen gevolgd en afgerond en gewerkt in: de toeristische / luchtvaart sector en in het onderwijs en bewegingsonderwijs. Ik heb op verschillende plekken gewoond en heb verschillende beroepen uitgeoefend.
Voordat ik als leefstijlcoach begon, werkte ik als docent bewegingsonderwijs in het voorgezet onderwijs.
Echt gelukkig en tevreden voelde ik mij niet, er heerste altijd een stukje onrust diep van binnen. Tja, ik ben ook gewoon een reiziger die onderweg van alles tegenkomt en keuzes maakt die bepalend zijn voor de rest van de reis. Ook nu ben ik nog steeds onderweg en ik probeer te genieten van alles wat ik tegenkom, maar soms is het ook gewoon niet leuk. Wat ik heb geleerd is dat wat je tegenkomt, dat je daar niet altijd invloed op hebt, maar wél op hoe je ermee omgaat.

Afgelopen jaar ben ik gestart met een opleiding tot yoga docent. Dit is een perfecte aanvulling op alles wat ik tot nu toe gedaan heb. Behalve dat ik yoga of onderdelen ervan al gebruik in mijn coaching, heb ik er al mens zelf heel veel aan. Het heeft me nog bewuster gemaakt en ik ben beter in staat om gewoon, gelukkig mezelf te zijn. Het begrijpen van yin en yang en het leren accepteren en kunnen loslaten van bepaalde gebeurtenissen leveren mij meer rust, ruimte en geluk op.

Yoga heeft mij nog iets anders gebracht, namelijk dat ik fysiek minder blessures en klachten ervaar. Omdat ik graag in beweging ben is het belangrijk om de balans te vinden tussen belasting en rust/herstel. Ook al wist is hier best het nodige van, toch kreeg ik keer op keer blessures. Uiteindelijk heb ik de stap gewaagd naar een keer een yogales ervaren. Door zelf te ervaren welke effecten dit heeft op mijn fysieke én mentale welzijn ben ik ervan overtuigd dat het een fantastische aanvulling is voor veel mensen. Ik voel me, mede hierdoor, energieker, gezonder en gelukkiger en dit gun ik jou ook. En dát is de reden waarom ik JouwLeefstijlcoach ben begonnen en ik hoop dat ik voor JOU iets kan betekenen om jouw welzijn te vergroten.

over_mij